fredag 5 juni 2009

I någons anda.

Igår var en magisk kväll. En historisk kväll, precis som det siktats på. Det var "I någons anda" kvällen i tangopalatsets källare, en specialarkväll arrangerad av the one and only klubbvärdar Marcus och Fritte. Kvällen gick ut på att komikerna skulle göra pastischer på varandra (inte parodier, det var väldigt viktigt) med helt nyskrivet material, parafras istället för plagiat. Fritte hade något helt diagram om det där, "P4 Matris" kallade han det. I vilket fall som helst så var det en hyllning av varandras unika stilar. Så startfältet var:

- Kringlan Svensson som Kalle Lind
- Jesper Rönndahl som Kringlan Svensson
- Freja Hallberg som Jesper Rönndahl
- Marcus Johansson som Freja Hallberg
- Nils Lind som Marcus Johansson
- (Cecilia Rahmstedt skulle kört som Nils Lind men hon blev tyvärr sjuk!)
- Erik Börén som Cecilia Rahmstedt
- Fritte Fritzon som Erik Börén
- Tomas Högblom som Fritte Fritzon
- Kalle Lind som Tomas Högblom

och sedan var circeln sluten :)

Jag var imponerad av alla komikerna. Hur fantastiskt bra de är på att plocka upp nyanserna i varandras olika stilar och skriva skämt som verkligen hade passat personen som de föreställde. Det var verkligen hög kvalité på många skämt också (Marcus, speciellt dina skämt var Frejiga OCH bra!) och det är kul att se att de lagt ner tanke och tid på sina framträdande.

När Nils kom ut som Marcus höll jag och Kattis på att kissa ner oss så mycket vi skrattade. Kontrasten mellan Nils och Marcus var så tydlig och Nils hade verkligen lyckats få in Marcus scenpersonlighet, kontrasten blev tydligare när Nils "gick ur rollen" i en minut och pratade som sig själv.

Fritte hyllade Eriks dansande (iklädd smoking överdel, ingen kavaj dock).
Kalle hade fått in Tomas sätt att babbla en historia och hålla mikrofonen på ett väldigt speciellt sätt.
Tomas lyckades få in Frittes energi, värme och publikkärlek.
Jesper använde sig av Kringlans akademiska språk och melodi (och hans namn faktiskt!), och lät bli sin vanligtvis så typiska scenpersona.
Freja hade hittat Jespers manér och gjorde honom uppmärksam på gester han inte själv visste att han gjorde.
Erik kom in med ett rödvinsglas och påpekade att han var genusvetare och feminist. Ett par skämt om hans "partner" fick hänga på också.
Kringlan använde sig av Kalles tendens att prata om smala lite småobskyra ämnen och lyckades verkligen med det.
Ovanpå detta så var alla faktiskt jätteroliga!

Kvällen hade förmodligen inte varit lika rolig om man inte har någon koll på de olika komikerna, men det var inte direkt ett problem för mig och Kattis ;) Vi kom fram till att allting blev dubbelt så roligt för det var en komiker vi tyckte om som imiterade en annan komiker vi tyckte om. Om inte det blev för förvirrat?

Annan skoj sak, Simon var där och tittade :D Har inte träffat honom på jättelänge och jag blir alltid så glad när jag ser honom. Han är som en liten sol!

Summa summarum, sjukt bra kväll. Tack så jättemycket Marcus och Fritte för att ni gör mitt liv lite roligare!

Inga kommentarer: