torsdag 6 november 2008

Välslipat.

I tisdags var det dags för mig och Kattis att gå på vårt första Välslipat och det var inga mindre än Kristoffer Appelquist och Tobias Persson som skulle stå för underhållningen.

Vi visste redan innan att både Kristoffer och Tobias är fantastiska komiker så vi såg fram emot 2 timmars högklassig underhållning.

Kristoffer gick på först efter en väldigt grundlig presentation undertecknad allas vår käre klubbvärd Marcus Johansson. Kristoffer jobbar inte efter ett, som han själv uttrycker det, "dramaturgiskt upplägg". Han pratar på tills han inte känner för det längre helt enkelt. Han har en fantastisk förmåga att få allt han säger att låta väldigt spontant och "just-det-detta-kom-jag-på-nu". Även om man vet att nästan alla skämt är både inövade och provade på annan publik så får man ändå känslan av att man bara sitter och lyssnar på en jävligt rolig polare. Så all heder åt dig för det Kristoffer!

Kristoffers fenomenala blogg hittar ni här.

Efter pausen gick klubbvärd nr.2, fantastiska Fritte Fritzon, upp på scen för att snacka lite goja och för att presentera årets manliga stand-upkomiker 2008: Tobias Persson.

Jag tror inte att det är möjligt att göra Tobias rättvisa i en text som den här. Han är så oerhört medryckande på scen med sin mimik, fysik och sin genialiska humor. Det sprutar satir, missnöje, imitationer och diverse iakttagelser ur honom, kryddade med en del sarkasm och uppmålade på ett sätt som är enormt originellt och intelligent. Det är, som sagt, svårt att göra Tobias rättvisa såhär - ni får helt enkelt gå och se honom själva när ni får en chans (MACK i Malmö 11 dec). Jag tror verkligen att hans humor kan nå ut till alla.

Detta blev lite av en hyllningstext märker jag, men det är svårt att skriva något annat om två så roliga, trevliga och genuina människor.

Tobias "måste-läsas-dagligen" blogg Skval till nationen hittar ni här.

Inga kommentarer: